21. kwietnia zakończyliśmy trzy częściowy cykl Spotkań z Dietetyką.
Tematyka naszych webinariów cieszyła się dużym zainteresowaniem nie tylko wśród studentów i wykładowców naszej uczelni. Wszystkich, którym nie udało się wziąć udziału w "na żywo" oraz tych, zainteresowanych naukami o zdrowiu, zachęcamy do obejrzenia retransmisji.
Arcyciekawy wykład dr Magdaleny Koszarskiej - adiunkta Instytutu Genetyki i Biotechnologii Polskiej Akademii Nauk, wykładowcy kierunku Dietetyka Warszawskiej Uczelni Medycznej.
Tematem były Efekty suplementacji nanocząsteczkami NPO2 i NPO3.
Niezwykle interesujący wykład dr. Olafa Horbańczuka, wykładowcy kierunku Dietetyka Warszawskiej Uczelni Medycznej, współpracownika Wydziału Inżynierii Biologicznej Uniwersytetu Gandawskiego w Belgii oraz Katedry Techniki i Projektowania Żywności Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie.
Tamatem była Wartość odżywcza i prozdrowotna mięsa strusiego - i nie tylko.
W ostatniej części tryptyku Spotkań z Dietetyką mgr Filip Biernacki, podczas wykładu nt.: Diagnostyka laboratoryjna w praktyce dietetyka, przedstawił rolę prawidłowego żywienia w procesie leczenia szpitalnego i nie tylko.
Mgr Filip Biernacki jest dietetykiem z Samodzielnego Publicznego Szpitala im. prof. Orłowskiego, Centrum Medycznego Kształcenia Podyplomowego w Warszawie.
To nie koniec! Wszystkich, których zainteresowały Spotkania z Dietetyką w Warszawskiej Uczelni Medycznej zapraszamy w przyszłym roku akademickim. Warto!
Z A P R A S Z A M Y !